Test om du er overvægtig – BMI beregner

Der er stor forskel på hvordan personer lever, og deres kost. Nogle mennesker får kun to måltider om dagen, men andre har flere måltider, og måske små spiser mellem måltiderne. Overvægt kan mange gange ses ved at kroppen bliver større over noget tid. Dette kan give problemer over længere tid, da det bliver besværligere at komme rundt, og konditionen forringes. Kort sagt bliver man udmattet ved hårdt fysisk arbejde.

Omvendt for dem der ikke får nok at spise til dagligt, vil kroppen formentlig blive mindre alt efter hvad kosten består af. Dette kan bevirke at kroppen ikke har tilstrækkelig energi, og man vil hurtigt blive træt og udmattet ved ikke at lave noget.

Problemet for begge er at det ikke kun er hvad øjet kan se, men kroppens vedligehold. Overvægtige mennesker kan få problemer med strækmærker, dårlig blodcirkulation, ophobning af fedt og flere symptomer. Det anbefales derfor at søge til egen læge eller opsøge en diætist, som kan hjælpe med et sundt vægttab. Men det ikke kun overvægtige der oplever problemer med kroppen. Undervægtige vil kroppen begynde at forældes, organer vil mangle vigtige stoffer og mineraler, hvilket er meget usundt.

Ved hjælp af en BMI beregning vil udfaldet være enten undervægtig, normalvægtig eller overvægtig ud fra vægt og højde indikere om et vægttab eller vægtforøgelse vil være aktuelt. BMI står for body mass index, hvilket der på dansk betegnes kropsmasseindeks. BMI’en beregnes ved at tage kropsvægten divideret med højden. Beregning af kropsmassen tager ikke højde for muskelmasse, knogleopbygning eller køn, hvilket gør tallet skal tages med et gran salt. Kort sagt kan det betyde at hvis BMI’en er over 25, er det ikke ensbetydende med man er overvægtig, men man bør overveje at opsøge en diætist. En god investering kan være Withings WS-50 badevægt.

Din vægt(kg):

Din højde(cm):

Din BMI:
BMI betydning: